יועצת שינה

ייעוץ שינה

מה זה ייעוץ שינה?

בשביל מה בכלל צריך אותו?

מתי צריך אותו?

ייעוץ שינה נועד בראש ובראשונה לעזור להורים שמרגישים שם עייפים ולא מצליחים לעזור לקטני שלהם לישון כמו שצריך ושרוצים לעשות שינוי בתחום השינה.

יש שיטות ודרכים שונות לשפר שינה של תינוקות ופעוטות ולכל אחת מהם יתרונות וחסרונות. 

לכן, המטרה של ייעוץ שינה, מבחינתי, היא לעזור לכם ההורים לחשוב מהי הדרך הטובה והנכונה ביותר עבורכם כמשפחה להגיע לשינה טובה ואיכותית יותר. 

חשוב לזכור שייעוץ שינה הוא תהליך ולא "קסם"- ומשום כך חשוב שהאדם בו אתם בוחרים שילווה אתכם יהיה מקצועי אך גם שתרגישו נוח איתו ועם השיטה שהוא דוגל בה.

אז מה כן????

תינוק רעב- לא ישן!

תינוק עד סביבות גיל שנה צריך לאכול גם במהלך הלילה. במיוחד בתחילת החיים, הוא יתעורר כדי לאכול כל מס' שעות ויחזור מיד לישון. כמות הפעמים בהן מתעורר לצורך אכילה תפחת עם הגיל. זה לא "פינוק"- זה צורך!


אכילה מספקת לאורך היום תביא לשינה טובה יותר בלילה. 

אם התינוק לא אוכל טוב לאורך היום הוא יתעורר בלילה כדי להשלים את החסך. כשעוברים לאכילת מוצקים ומפחיתים בקבוקים- צריך לשים לב טוב טוב האם המזון שמקבל, מספק את כל מה שהתינוק זקוק לו מבחינה תזונתית.


דייסה לפני השינה לאו דווקא תעזור לתינוק לישון לילה שלם...

היא עשויה ליצור תחושה של כבדות ולהכביד על מערכת העיכול מה שיקשה על כניסה לשינה עמוקה.


רצוי לא ליצור קשר בין שינה ואכילה.

כלומר- מגיל 3 חודשים, השתדלו מאד לא להרגיל את התינוק להירדם תוך כדי אכילה (או הנקה). שנייה לפני שהקטני נרדם- נתקו אותו מהבקבוק/השד. זה יקל על לימוד הרדמות עצמאית בשלב מאוחר יותר.


מעבר למוצקים

לאחר המעבר למוצקים, הציעו לתינוקכם במהלך היום ובייחוד בארוחת הערב מזונות שמעודדים הרדמות ושינה טובה כמו דגנים מלאים, בננות, בטטות, שעועית, חומוס וביצים.


קראו את המאמרים שלי

באתרי התפתחות שונים-

איך באמת נראת שינה של תינוקות?  (אתר דבלופי) לחצו כאן לקריאה 

Share by: